Big Ben Londra – Atracții turistice Anglia

Big Ben Londra – Atracții turistice Anglia

Big Ben (sau Marele Ben) este numele marelui clopot al ceasului din turnul de nord al Palatului Westminster Londra. Big Ben este cel mai mare ceas cu clopot și patru fețe și al treilea turn ca înălțime din lume.

Ceasul a fost pus în funcțiune la data de 31 mai 1859. Dacă ajungeți în Londra, cea mai apropiată stație de metrou este Westminster de pe liniile Circle, District și Jubilee.

Turnul actual a fost înălțat ca parte din proiectul lui Charles Barry de construcție a unui nou palat, după ce vechiul Palat Westminster a fost distrus de incendiu în noaptea de 16 octombrie 1834.

Big Ben a fost cel mai mare ceas cu patru fețe din lume, fiind depășit între timp de Turnul cu ceas Allen-Bradley din Milwaukee, Wisconsin. Acest ceas însă nu are clopot, deci ceasul din Westminster încă este cel mai mare ceas cu patru fețe și clopot din lume.

Ceasul este celebru pentru acuratețea sa. Mecanismul său a fost proiectat de avocatul și ceasornicarul amator Edmund Beckett Denison, și de George Airy, Astronomul Regal. Lucrările de construcție au fost încredințate ceasornicarului Edward John Dent; după moartea sa în 1853, fiul său vitreg Frederick Dent i-a dus munca la bun sfârșit, în 1854.

Deasupra pendulului este o mică stivă de monezi vechi britanice de un penny; ele sunt puse acolo pentru ajustarea orei ceasului. Adăugarea unei monede are ca efect o mică înălțare a poziției centrului de masă al pendulului, reducând lungimea efectivă a brațului pendulului și astfel mărind viteza cu care el se deplasează. Adăugarea sau înlăturarea unei monezi modifică viteza ceasului cu 0,4 secunde pe zi.

Pentru oferte de vacanță și mai multe informații, ne puteți contacta la adresa de e-mail office@buzztravel.ro.

Share "Big Ben Londra – Atracții turistice Anglia" via:

No comments yet.

Leave a Reply