Ce să mănânci în Istanbul

În Istanbul poți mânca destul de bine cu un buget limitat și aici mã refer la un kebap de miel, pui sau vitã sau la diversele salate. Pentru un prânz poți cheltui între de 10-12 eur iar pentru o cinã așteaptã-te la un cost de 15-20 eur/persoanã cu ceva bãuturi incluse.

La una dintre intraile în Marele Bazar am gãsit acest chioșc cu mâncare. Un grãtar cu piept de pui, salatã ardei iute, roșii și șuc de portocale 5TL adică 2,5 Eur. Trebuie sã vã spun cã a fost delicios.

La întoarcere din croazierã pe Bosfor puteți încerca un sandviș cu scrumbie la grãtar,  și salatã verde, asta la douã minute de locul în care ați coborât de pe vas. Trebuie doar sã traversați prin pasajul Podului Galata pentru a ajunge la restaurantele plutitoare cu lumini verzi și roșii unde se servește aceast sandviș cu scrumbie. Dacã doriți ceva mai sofisticat puteți poposi la unul dintre restaurantele aflate sub pod. Veți avea de unde alege.

Pentru mic dejun sau prânz v-aș recomanda restaurantul Namli Gurme Karakoy. Acesta este localizat în apropierea Podului Galata la 300m de mers pe jos de la stația de tramvai Karakoy. Pentru micul dejun puteți incerca brânzeturile, mezelurile sau cîrnatii, dar specialitatea casei, ar fi untul cu miere sau fagurele de miere. Dacă dimineața restaurantul este liber, pentru prânz va trebui sa așteptați 15-20 minute pt. eliberarea unei mese.

Iar dupã aceea desertul…

Langa Restaurantul Namli Gurme gasesti cea mai buna baclava. Poti sta la masa sau poți lua la pachet. În weekend localnicii cumapară de aici multe cutii cu baclava. Am incercat din multe locuri baclavaua turceasca dar cea de aici este foarte proaspata. Numele patiseriei este Karakoy Gulluoglu.

 

Pentru oferte de calatorie sau sejururi, ne puteti trimite solicitarea dvs. la adresa de e-mail office@buzztravel.ro.

Share "Ce să mănânci în Istanbul" via:

No comments yet.

Leave a Reply