Charter Kenya – Safari și plajă în perioada 04.01 – 11.01. 2014

Charter Kenya – Safari și plajă în perioada 04.01 – 11.01. 2014

Kenya este considerată  „bijuteria Africii de est” şi are printre cele mai frumoase plaje de pe continent, o viaţă sălbatică şi o infrastructură turistică incredibil de sofisticată. Mai presus de toate, Kenya este un loc pentru safari şi o zecime din teritoriul său constă în parcuri naţionale şi rezervatiii. Peste 50 de parcuri şi rezervaţii acoperă teritoriul ţării, existând chiar şi şase parcuri marine în Oceanul Indian.
Tributul kikuru kenya africa 300x174Kenya are o populaţie diversă fascinantă, cu peste 40 de triburi diferite, fiecare cu propria limbă şi cultură. Triburile cele mai mari includ Kikuru, Luyia şi Luo, însă cei mai faimoşi sunt localnicii înalţi îmbrăcaţi în roşu din tribul Masai, care încă duc o viaţă semi-nomada. Cultura Swahili, cu un amestec de african şi asiatic, se afla de-a lungul coastei, unde a prosperat secole de-a rândul datorită comerţului cu bărcile din lemn de stejar vechi „dhow” peste Oceanul Indian cu Arabia şi Persia.
Capitala Kenyei se afla Nairobi, numele acesteia provenind de la Ewaso Nyirobi din massai, care înseamnă ape răcoroase. Cea mai mare parte a acestuia e spaţiu verde, de aceea i se spune de multe ori Oraşul verde în plin soare.
Al doilea oraş ca mărime este Mombasa, situat de-a lungul Oceanului Indian. Este un important port şi principalul centru turistic de pe coastă. Mombasa are una din cele mai frumoase plaje şi recifuri din Africa iar inima oraşului se afla în zona veche printre străzile înguste şi arhitectura modernă.
Oraşul reprezintă un amestec cultural, aici putând fi văzute numeroase moschei, temple hinduse şi biserici creştine. Viaţa de noapte este foarte animată, de-a lungul coastelor fiind plasate cluburi de noapte cu diferite tematici, adresate diferitelor genuri iar hotelurile au propriile evenimente de divertisment.
Principalele atracţii turistice din Mombasa: Kizingo, principală zona rezidenţială, sediu al The State House şi a Mombasa Golf Club, aici avându-şi sediul şi şcoala independenta Aga Khan Academy, Kibokoni, parte a oraşului vechi cu o arhitectură Swahili, Fort Jesus, Makadara, parte a oraşului vechi, Ganjoni, zona rezidenţială.
Vârful sezonului turistic este în lunile ianuarie şi februarie, anotimpul fierbinte şi uscat din această perioadă fiind considerat a fi cel mai plăcut. Tot atunci păsările din Kenya vin în stoluri mari spre lacurile din zona Marii Falii.

Parcul Naţional TSAVO este cel mai mare şi mai vechi parc naţional din Kenya şi unul din cele mai mari din lume. Din cauza dimensiunilor vaste, parcul a fost împărţit în două: Tsavo Est şi Vest. Cea mai mare parte a zonei de est a parcului este formată din pajişti semi aride şi savană. Viaţa sălbatică este foarte bine reprezentată, veţi avea astfel ocazia să admiraţi zebre, gazele, girafe, impala, bivoli, elefanţi, lei, gheparzi şi multe specii de păsări. Pachetul cuprinde două nopţi cazare în mijlocul parcului la una din următoarele locaţii:
Ashnil Aruba Lodge http://www.ashnilhotels.com/aruba/. Complexul de cazare dispune de 40 de camere deluxe în lodge şi 6 corturi deluxe, restaurant principal, bar, piscine exterioară, magazine de souveniruri.
Voi Wildlife Lodge www.voiwildlifelodge.com.  Acest complex este situat în apropierea unui mare lac de adăpare a animalelor sălbatice şi dispune de 88 camere, safari spa, health club, piscina exterioară, jacuzzi, loc de joacă pentru copii, mese de tenis, biliard.

Hotel VOYAGER BEACH RESORT Kenya 300x168Hotel VOYAGER BEACH RESORT 4* / all inclusive
http://www.heritage-eastafrica.com/beach-holiday/voyager-beach-resort-mombasa/

Locaţie: Hotelul este situat la 9 km nord de centrul oraşului Mombasa, asigurând acces uşor la principalele atracţii historice, culturale şi naturale din zonă.

Prezentare generală: Complexul este construit sub forma unui vapor şi este una din cele mai renumite locaţii în ceea ce priveşte programele de animaţie şi serviciile pentru familii.
Servicii incluse: mic dejun, prânz şi cina; gustări între orele 10:00 – 16:00, îngheţată, sporturi acvatice (sailing, windsurf, canoe, hidrobicicleta, snorkelling, catamaran); tenis de masă, 2 terenuri tenis de câmp (nocturnă se plăteşte), polo, teren voley, darts, loc de joacă pentru copii.
Camere: Hotelul dispune de 236 “cabine” spaţioase, din care 77 superioare cu vedere la ocean. Toate camerele sunt elegante şi decorate cu gust, dotate cu aer condiţionat, TV cu ecran plat şi satelit, minibar, telefon, seif, plasa de insecte, grup sanitar cu dus, balcon.

Hotel BAOBAB BEACH RESORT RESORT 4* / all inclusive
www.baobab-beach-resort.com

Locaţie: Hotelul este situat pe minunata  plajă Diani Beach, în mijlocul unei păduri cu pomi Baoba, de unde îi vine şi numele. Se afla 35 km sud de Mombasa.
Prezentare generală: hotelul dispune de numeroase facilităţi care oferă  în final o vacanţă de lux. Baobab Beach Resort dispune de  de un Lobby nou, sala de primire, trei piscine (şezlongurile şi prosoapele sunt incluse), un restaurant principal, un restaurat “Marhaba” – cu specialităţi din fructe de mare, precum şi de un beach şi pool bar. Hotelul dispune şi de Shopping Center precum şi de un centru Wellness cu vedere la mare, cu sala de fitness, masaj, coafor, jacuzzi open air, un mic vestiar cu toalete şi duşuri.
Zilnic oaspeţii hotelului beneficiază de programe de divertisment şi de sport: tenis de câmp (3 terenuri cu nocturnă), tenis de masă, aerobic, polo, darts, volei pe plajă, baschet, gimnastică, fotbal. Contra cost vă puteţi bucura de scufundări şi cursuri de scufundări, pescuit în larg, internet şi golf.
Camere: Camerele standard sunt situate în clădirea principală sau în bungalow, sunt confortabile şi mobilate elegant. Toate camerele sunt dotate cu aer condiţionat, uscător de păr, seif (gratuit), minifrigider, TV satelit, plase de ţânţari şi balcon sau terasă. Camerele superioare sunt situate în aripa nou construită “Maridadi” şi au vedere parţială la ocean.

Hotel SAROVA WHITESANDS BEACH RESORTS & SPA 4*superior / demipensiune
http://www.sarovahotels.com/whitesands/
Locaţie: Hotelul este situat pe plajă Bamburi, la 14km nord de oraşul Mombasa într-o grădină ce se întinde pe 9 hectare.
Prezentare generală: Situat într-o imensă grădină, pe plajă, având 5 piscine exterioare şi fiind construit în stil tradiţional Lamu, complexul este unul din cele mai bine cotate hoteluri, oferind un excelent raport calitate-pret. Sarova Whitesands are cea mai largă deschidere la ocean de pe coasta africană. Toată zona este clasificată drept Rezervaţie Marina. Facilităţi: două restaurante pentru mesele “bufet”, restaurant pescăresc, cafenea, bar pe plajă, discotecă; centru spa, jacuzzi cu vedere la ocean, club pentru copii, sporturi acvatice, 2 terenuri de tenis, teren de volei, tenis de masă, biliard.
Camere: Hotelul dispune de 338 camere de diferite categorii situate în mai multe clădiri a câte 3 etaje.  Toate camerele sunt dotate cu aer condiţionat, TV satelit, facilităţi de preparare ceai/ cafea, plasa de insecte peste fiecare pat, balcon, grup sanitar cu cadă şi dus. Cele 66 camere “palm” sunt situate în clădirile din jurul piscinei înconjurată de palmieri. Camerele cu vedere la ocean sunt situate în prima linie de clădiri de lângă plajă.

 Hotel SERENA BEACH & SPA 5*/demipensiune
www.serenahotels.com  

Locaţie: Hotelul este situat pe renumită plajă Shanzu, protejată de Oceanul Indian printr-o barieră de corali, la 30 km nord de Mombasa.
Prezentare generală: înconjurat de grădini tropicale şi situat pe plajă, complexul reproduce străduţele şerpuitoare şi pieţele colorate ale unui tradiţional oraş Swahili din secolul XIII. În centrul său se afla “Fortăreaţa Inimii” construită din coral, locul unde se află centrul spa  ‘Maisha – Mind, Body and Spirit”, o oază de relaxare şi linişte. Hotelul dispune de o variată gamă de restaurante şi baruri, atât interioare cât şi exterioare printre care restaurantul central Fountain, restaurant cu specific pescăresc Jahazi, braseria Sokoni, gelaterie, pizzerie. La cerere, micul dejun şi cina se pot servi pe plajă, fiecare masă având propriul chelner. Se poate considera că Serena este un “resort spa”, nu un resort “cu spa” deoarece toate serviciile şi facilităţile au la baza conceptul de “relaxare” a corpului şi minţii: toate barurile şi restaurantele au meniuri de mâncare şi băutură “spa”, au o zonă delimitată de servit masa “spa”, totul este astfel gândit încât turiştii să plece pe deplin odihniţi din această locaţie.
Camere: hotelul dispune de 162 camere, repartizate în două unităţi distincte. Toate camerele sunt dotate cu: aer condiţionat, telefon, WIFI (contra cost), TV satelit, uscător de păr, seif, minibar,facilităţi de preparare ceai / cafea, plase contra ţânţarilor, balcon sau terasă. Camerele “village” sunt “aranjate” în forma unui sat tradiţional Swahili din secolul XIII în clădiri formate din parter + etaj. În funcţie de locaţie în cadrul acestui “sat” aceste camere pot avea vedere la ocean sau la grădina. Camerele “prime” sunt mai spaţioase şi recent renovate.

Hotel SWAHILI BEACH RESORT 5* / demipensiune
www.swahilibeach.com

Locaţie:  Hotelul este situat direct pe plajă cu nisip alb din Diani şi se bucura de o privelişte încântătoare asupra Oceanului Indian. Aeroportul din Mombasa se afla la 45 km distanţă.

Prezentare generală: Unic prin amestecul armonios de influenţe arhitecturale specifice diferitelor zone din Africa, Arabia, India şi Zanzibar, hotelul Swahili Beach Resort este cu adevărat o “staţiune” de vis. Punctul forte al acestui hotel este reprezentat de piscină în cascade, pe 8 nivele. Oferind un nivel ridicat al confortului şi eleganţei, Swahili Beach este proiectat pe principii ecologice pentru a avea o influenţă minimă asupra mediului. Oaspeţii hotelului pot servi masa într-unul din cele 4 localuri special amenajate: restaurantul principal decorat cu fotografii alb-negru; restaurant tradiţional indian / swahili decorat în stil minimalist; restaurant a la carte cu specific pescăresc situat pe un ponton pe plajă – cel mai bine cotat restaurant din Kenya cu acest specific; restaurant “Baharini” – aparent un bar pe plajă şi restaurant italian – a fost montat în întregime din lemn de stejar vechi Dhow (lămpile de fibre şi sculpturile locale sunt elemente de décor de mare efect; în plus, oaspeţii se pot relaxa canoe locale transformate în canapele relaxante umplute cu pene); cafenea cu specific arabesc unde puteţi degusta specialităţi de cafea din întreaga lume. Adăugând la toate acestea un centru SPA şi o sală de fitness bine dotate, hotelul este garanţia maximă pentru o vacanţă reuşită.

Camere: hotelul dispune de 138 camere. Camerele superioare sunt situate la etajele superioare şi au vedere la ocean sau la piscină în cascade, sunt foarte luminoase şi sunt mobilate şi decorate tradiţional. Toate camerele sunt dotate cu: uscător de păr, aer condiţionat, ventilator, TV satelit, seif, telefon, minibar, facilităţi de preparare ceai / cafea, balcon sau terasă. Corespunzător stilului Swahili, toate camerele au o zonă de living şi grupuri sanitare spaţioase.

Servicii incluse:

  • Cursă charter (zbor direct) Bucureşti – Mombasa – Bucureşti cu compania TAROM
  • transfer aeroport – parc safari şi parc safari – hotelul ales cu microbuze de safari
  • transfer hotelul ales – aeroport cu autocar
  • 2 nopţi cazare cu pensiune completă şi safari în Parcul Naţional Tsavo Est în 04.01 – 06.01.2014
  • 5 nopţi cazare cu tipul de masă aferent  la hotelul ales în perioada 06.01 – 11.01.2014
  • Asistență turistică.

Notă: alocarea lodge-ului din parcul safari unde va fi asigurată cazarea (Ashnil Aruba sau Voi Wildlife) va fi comunicată cu 2 luni înainte de plecare. Camerele pentru 3 persoane vor fi rezervate în Voi Wildlife Lodge. Numărul camerelor pentru 3 persoane este limitat şi se confirmă în funcţie de disponibilităţi.

Nu sunt incluse:

  • Taxele de aeroport şi catering (obligatorii) 295 EURO/ persoană
  • Taxa de viză: 50 USD/ persoană (se plăteşte la sosirea pe aeroportul din Mombasa)
  • Asigurarea medicală şi storno (obligatorie):  se încheie odată cu semnarea contractului de comercializare a pachetelor de servicii turistice; tarif informativ asigurare turist plus premium (storno+medicală): 65 LEI/ persoană (până la 65 ani)
  • Excursiile opţionale.

Orar informativ de zbor (ore locale) – compania Tarom:
04.01: Bucureşti 02:10 – Mombasa 10:30
11.01: Mombasa 15:00 – Bucureşti 21:30
Durata estimativă a zborului: 7,5 ore. Orarul de zbor poate suferi modificări.
Supliment loc + meniu business: 400 EURO/ persoană. Locurile sunt limitate.

Observații:

Documente necesare călătoriei: paşaport valabil minim 6 luni de la plecarea din Kenya. Paşaportul trebuie să aibă o pagină liberă complet pentru aplicarea vizei. Agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport şi a taxelor de viză, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană, repectiv de legile locale ● agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru eventualele perturbări ale orarului de zbor, acestea fiind exclusiv responsabilitatea companiei aeriene  ● agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu  ● tarifele pentru copii sunt valabile pentru cazare în camera cu 2 adulţi. ● copiii sub 18 ani care călătoresc singuri sau doar cu unul dintre părinţi, vor trebui să prezinte la vamă acordul parental al ambilor părinţi sau al celui care nu-i însoţeşte (după caz), obţinut la notariat; dacă adultul însoţitor nu este unul dintre părinţi, acesta trebuie să aibă asupra sa şi cazier judiciar  ● clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de autorităţile locale din Kenya. Ca atare, facilităţile comune şi cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale  ● pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare sau o carte de credit ca garanţie; în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor ●  agenţia nu se obliga să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure.
Prezentul document constituie anexă la contractul de prestări servicii.

Pentru mai multe informații, ne puteți contacta la adresa de e-mail office@buzztravel.ro sau la numărul de telefon 0758.990.033.

Share "Charter Kenya – Safari și plajă în perioada 04.01 – 11.01. 2014" via:

No comments yet.

Leave a Reply