Crăciun în Maramureș – Ofertă de Crăciun în 2013

Crăciun în Maramureș – Ofertă de Crăciun în 2013

Maramureșenii întâmpină sărbătoarea Nașterii lui Iisus în primul rând prin post: postul de bucate și postul de păcate. Se zice că numai așa, Crăciunul are să vină voios. Până și casa postește, pentru ca mai târziu să redevină mândră, în cinstea sărbătorii.

În seara de Crăciun, după Sfânta Slujbă, moroșenii mănâncă din Cina Crăciunului. Odată cu lăsarea întunericului, începe colindatul cetelor de copii. Apoi va veni rândul celor mari să ia rândul ulițelor. Ajunși la ferestrele caselor, îi întreabă “Slobod îi a colinda?Slobod le răspunde gazda, altfel și-ar alunga norocul de la case.

Tot în seara de Crăciun, se umblă cu Steaua, Irozii și Viflaimul. Este momentul în care măștile populare își primesc rolul cuvenit. Obiceiurile vor ține și în zilele următoare, până la Bobotează.

Însă din toate sărbătorile dintre ani, “sara” Crăciunului rămâne cea mai frumoasă. Nimeni nu este singur sau trist. Lumina nu se stinge toată noaptea, iar porțile se lasă deschise pentru pentru a vă primi pe voi, cei care doriți să aveți parte de un Crăciun adevărat.

Crăciun tradițional la pensiunea BREB ***

Vacanta in maramuresMaramureșul oferă obiective turistice unice, cum sunt Cimitirul Vesel din Săpânța, Mânăstirea Bârsana sau bisericile din lemn patrimoniu UNESCO, dar și momente de neuitat precum excursiile cu Mocănița pe sălbatica vale a Vaserului, participarea la sărbătorile religioase și festivaluri, cunoașterea satului arhaic maramureșean cu meșteșugurile străvechi, artizanatul autentic, dar și cu savuroasele mâncăruri locale și cunoscuta pălincă oferită cu orice ocazie de oamenii primitori ai Maramureșului.

Breb-ul este amplasat lângă râul Sunătoarea, pensiunea este amenajată într-o construcție veche cu interioare elegante, decorate tradițional. Breb-ul mai este cunoscut și pentru apele sale minerale sulfuroase , satul fiind așezat lângă Ocna Sugatag.

 

 

PENSIUNEA 1

4 camere cu baie, tv+cablu

PENSIUNEA 2

5 camere cu baie, sală de mese.

 Pachet de Crăciun:

  • 4 nopți/5 zile

  • demipensiune

  • masă festivă

700 RON/PERSOANĂ/SEJUR

Crăciun tradițional la CAVNIC – hotel Roata

Hotelul Roata este gazda dumneavoastră ideală în orice anotimp, oferindu-vă confort şi intimitate aproape de natură în camere duble, triple sau quadruple. La doar o aruncătură de băţ de pârtiile de ski, sunteţi întotdeauna aproape de distracţia în mijlocul naturii şi în inima Maramureşului, unde veţi fi întotdeauna întâmpinat cu căldură şi ospitalitate. Restaurantul hotelului va pune la dispoziţie 80 de locuri pentru a putea savura preparate delicioase clasice sau din bucătăria maramureşeană tradiţională.

După efortul depus pe pârtie găsiţi pe terasa închisă şi încălzită din curtea hotelului o atmosferă plăcută creeată de muzică şi băuturi fierbinţi.

De Crăciun, veţi simţi cu adevărat atmosfera de sărbătoare, presărată cu tradiţii străvechi, glas de colindători, muzica de cea mai bună calitate, bucate alese şi vestită palincă de Maramureş.

În ajun de sărbătoare, oaspeţii noştrii sunt invitaţi la pomana porcului, la o gustare cu șorici, vin fiert şi palincă.

Seara, cina o veţi lua în compania unei formaţii de muzică populară, cu dansatori, colindători şi vestiţii brondosi, mascaţii meniţi să alunge spiritele rele.

Se organizează (contra cost, în funcţie de numărul de persoane) excursie cu Mocăniţa de pe Valea Vaserului.

Masa de Crăciun este inclusă!

Pentru achiziționarea acestui pachet sau mai multe informații, ne puteți contacta oricând la adresa de e-mail office@buzztravel.ro sau la numărul de telefon 0758.990.033.

Share "Crăciun în Maramureș – Ofertă de Crăciun în 2013" via:

No comments yet.

Leave a Reply