Cum se obține viza canadiană pentru români

Cum se obține viza canadiană pentru români

Indiferent de scopul călătoriei, cetățenii români au nevoie de viză și permis pentru a intra pe teritoriul Canadei. Iată care sunt pașii pentru a obține viza canadiană:

1. În ce categorie de integrezi?

Vizele sau permisele se eliberează pentru rezidenţă temporară, studiu (permis), muncă (permis), turism (viză) sau pentru rezidenţă permanentă (viză) în cazul persoanelor care emigrează.

2. Viza turistică

În cazul unei cereri pentru viză turistică, poți plăti la bancă taxa de procesare a vizei cu una sau mai multe intrări în Canada. Persoanele cu vârste sub 40-50 de ani primesc, de regulă o viză de maxim 6 luni, în timp ce persoanele mai în vârstă pot primi o viză de până la 5 ani. Dacă vrei faci mai multe drumuri, e bine să plăteşti pentru intrările multiple.

Dacă mergi la o rudă, vei avea nevoie de o scrisoare de invitaţie din partea acesteia pentru dosarul tău de viză turistică. Dacă intenţionezi să faci acolo nunta sau să-ţi botezi un copil, va trebui să ataşezi la dosar actele care demonstrează acest lucru.

Scrisoarea de la serviciu şi adeverinţa că eşti angajat şi dispui de concediu în perioada respectivă sunt foarte importante pentru dosar.

3. Permis de lucru şi de studiu.

Pentru a lucra în Canada pentru o anumită perioadă de timp, trebuie să obţii un permis de muncă specific. Mai multe informaţii despre drepturi, legi, formulare şi cereri de permis găseşti aici. În cazul permisului pentru studii, informaţii găseşti aici. Este bine să depui în dosarul de aplicare pentru permis orice dovadă care te ajută să demonstrezi scopul plecării tale. O scrisoare din partea angajatorului sau a viitoarei gazde poate să-ţi fie de folos.

4. Formulare

Înafară de documentele oficiale pe care trebuie să le depui la ambasadă, vei avea nevoie de o cerere de viză sau de permis, pe care le poţi descărca de aici. 

După ce ai completat formularul, trebuie să îl duci la ambasadă. Ai grijă să fie complatat integral și corect. Există posibilitatea să primești un formular și de acolo, însă este bine să ai unul în plus la tine.

Share "Cum se obține viza canadiană pentru români" via:

3 Comments Added

Join the conversation
 1. 11 Aug 2013
  Buna!Nu am studii superioare,dar imi doresc sa emigrez in Canada pentru a munci...am cunoscuti acolo,dar nu stiu daca pot face ceva ca sa ma ajute...lucrez orice... E posibil sa-mi gasesc de lucru prin intermediul organizatiei dvs? Reply
  • 12 Aug 2013
   Buna ziua! Noi suntem agentie de turism, va putem ajuta doar cu bilete de avion si cazare, insa pentru un loc de munca trebuie sa cautati site-urile de specialitate sau cel mai bine sa fiti chemat de cineva care locuieste sau lucreaza deja acolo. Reply
   • 10 Sep 2014
    Buna suntem 4 persoane adica doua cupluri si vrem sa mergem in canada in excursie ne puteti rezokva cu viza noi permanent suntem in italia de 7 ani si vrem sa facem o vacanta Reply

Leave a Reply